Zwanger in de zomer? Lees hier onze tips! - Blijkaartje

Geschreven door Esther    |   19 juni 2024   |   Leestijd 3 minuten


Zwanger in de zomer

Zwanger in de zomer Blog artikel met tips zwanger zomer

Ben jij zwanger in de zomer? Dan weet je vast dat dit zo zijn voor- en nadelen heeft. Je kunt heerlijk genieten van het zomerse weer tijdens je verlof, maar anderzijds maakt de warmte alles ook lichamelijk intensiever en zwaarder. Ben jij al voorbereid op de warmte tijdens je zwangerschap in de zomermaanden? In deze blog geven we je een aantal zomerse zwangerschap tips en natuurlijk inspiratie voor een prachtig geboortekaartje!

Zomeroutfit zwanger: wat trek je aan?

In de zomer heb je het voordeel dat je heerlijke luchtige kleding kunt dragen. Een luchtig jurkje is dan ook een goede optie als zomeroutfit zwanger. Ga bijvoorbeeld voor een maxi-jurk, zodat je deze na je zwangerschap ook nog kunt dragen. Een omslagjurkje staat ook heel mooi en zit heerlijk! Ook dit jurkje kun je na je zwangerschap weer aantrekken en is dus niet alleen geschikt als een zomeroutfit zwanger. Een luchtig jurkje accentueert je prachtige zwangere buik. Het voordeel van zwanger in de zomer zijn is dat je geen knellende schoenen aan hoeft te trekken. Hartstikke fijn natuurlijk wanneer je opgezwollen enkels en voeten hebt. Ga voor fijne, stevige slippers en je zomeroutfit zwanger is klaar. Geen gedoe met veters strikken met een zwangere buik, heerlijk toch!

Handige tips wanneer je zwanger in de zomer bent

Het is altijd handig om een aantal tips te lezen terwijl je zwanger in de zomer bent met zomerse temperaturen. We zetten ze voor je op een rijtje: 

- Neem voldoende rust
Vaak slaap je als je zwanger in de zomer bent al slechter vanwege de warmte en als je zwanger bent zit je buik ’s nachts ook nog eens in de weg. Daarom kun je proberen om overdag een dutje te doen. Dan heb je toch maar weer mooi wat slaap ingehaald.

- Drink voldoende water als je zwanger in de zomer bent
Met het warme weer loop je eerder het risico om uit te drogen. Genoeg water drinken is daarom hartstikke belangrijk als je zwanger in de zomer bent. Helaas betekent dit ook dat je nóg meer moet plassen… en tja je moest al zo vaak.

- Neem een verkoelende duik
Als je zwanger in de zomer bent kan zwemmen heel relaxed zijn en het is ook nog eens supergoed voor je. Je voelt je bijna gewichtloos en daarom kun je heerlijk een paar baantjes trekken terwijl je je even niet druk hoeft te maken over je fysieke gesteldheid.

- Kijk uit met zon!
Zoek altijd de schaduw op en bescherm jezelf tegen de zon. Draag een hoedje of petje en smeer je in met zonnebrandcrème. Wanneer je als je zwanger in de zomer bent te lang in de zon blijft liggen bestaat er een kans op het krijgen van een zwangerschapsmasker. (pigment ophopingen) Blijf dus vooral als je zwanger in de zomer bent lekker rustig in de schaduw liggen en enjoy the moment met een lekker verkoelend ijsje of glaasje water!

Bevallen: in de zomer

Een hete zomer is niet persé prettig wanneer je zwanger in de zomer bent of gaat bevallen in de zomer. Het is aan te raden om je een beetje voor te bereiden op de zomerse hitte. Je kunt als je zwanger in de zomer bent van tevoren alvast rekening houden met de koelste kamer in je huis als bevalkamer, want bevallen op een snikhete zolder is geen pretje. Een tip is om een ventilator in de bevalkamer neer te zetten, zodat je hier eventueel gebruik van kunt maken. Leg ook op de bevalkamer (voor tijdens de bevalling) alvast een stapeltje washandjes en een teiltje klaar. Met koude washandjes kun je je voorhoofd en nek heerlijk koelen. Tip: laat je partner dit tijdens de bevalling lekker voor je regelen.

Een hele goede tip als je zwanger in de zomer bent is om alvast te zorgen voor lekkere waterijsjes of ijsblokjes in huis. Wanneer je een droge mond krijgt tijdens de bevalling kun je een verkoelend ijsje of waterblokje nemen. Eventueel kun je het ijsje of ijsblokje snel in een glas zetten wanneer je er even geen zin in hebt, want je hebt natuurlijk ondertussen wel wat anders aan je hoofd. Verder kun je tijdens je bevalling wat vaker lekker verkoelend douchen of neem een verkoelend voetenbadje. Dit kan je zeker helpen tijdens het bevallen in de zomer!

Maar zwangere dames, er is zeker ook een leuk voordeel aan het zwanger in de zomer zijn en bevallen in de zomer. Je kindje kan wat sneller naar buiten en wandelen na de kraamtijd is ook veel plezieriger met heerlijk zomers weer. Je maakt in de zomer sneller Vitamine D aan en het zomerse weer geeft je een vrolijk humeur terwijl je zwanger in de zomer bent!

Geboortekaartje zomerse sferen van Blijkaartje

Nadat je zomerse baby is geboren, is het tijd om het geboortekaartje van jullie prachtige kindje te versturen! Bij Blijkaartje hebben we allerlei verschillende geboortekaartjes in zomerse sferen. Zo kun je denken aan leuke designs met sprankelende zonnetjes, een bootje, een palmenstrand of dieren in het water. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan in de online editor wanneer je je geboortekaartje nog meer wilt voorzien van een zomers tintje. Maak bijvoorbeeld de kleuren net iets warmer of voeg nog meer zomerse details toe aan je geboortekaartje. Met een bijpassende envelop en plakzegel maak je het geboortekaartje helemaal in stijl af.

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je geboortekaartje terwijl je zwanger in de zomer bent? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we je graag verder.

Alvast veel succes toegewenst met de laatste loodjes en probeer vooral ook te genieten van de zomer en van jullie prachtige kindje!

Naar geboortekaartjes Meer leuke blogs lezen